Aktüerlik Sınavlarına Yönelik Eğitim Programları Başlıyor!

Aktüerlik Sınavlarına Yönelik Eğitim Programları Başlıyor!

07 Ocak 2019 16:56

Vakfımız tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Aktüerlik Sınavlarına Yönelik Eğitim Programları Şubat ayında tekrar başlıyor.

TSEV bünyesinde bugüne kadar verilen eğitimlerin değerlendirilmesi neticesinde aktüerlik sınavında başarılı olan adayların aktüerlik mesleğinde daha başarılı olabilmelerine katkı sağlamak amacıyla eğitim anlayışımızı değiştirmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede, konuya ilişkin yeni bir kadro oluşturulmuş olup her bir eğitmenin sorumlu olduğu birkaç sınav başlığı belirlenmiştir. Böylelikle eğitmenlerimizin kendi konularına yoğunlaşmalarına imkan tanınmış olacaktır. Ayrıca bu eğitimlerin aktüerlikle akademisyenliği bir arada götüren eğitmenlerce verilmesi ile adayların mesleki uygulamalarına katkı sağlanması arzu edilmektedir.

İşte bu noktadan hareketle, konusunda uzman, yeni eğitmen kadromuzla gerçekleşecek eğitim programları öncesinde 28 Ocak’ta gerek tanışma ve gerekse yeni eğitim yönteminin paylaşılması amacıyla ücretsiz iki saatlik aktüerlik sınavlarının analizi, tanışma ve örnek anlatım/soru çözümüne yönelik bir tanıtım toplantısı gerçekleştirilecek. Bahse konu toplantı 1. ve 2. Seviyede 2 ayrı seans olarak gerçekleşecek olup detaylar aşağıda yer almaktadır. 

1. seviye 17.00-19.00

2. seviye 19.00-21.00

Aktüerlik Sınavlarına Yönelik Eğitim Programları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın SEGEM vasıtasıyla her yıl iki kez üç ayrı seviyede ve 13 farklı alanda düzenlediği sınavlara yönelik bir hazırlık programıdır. Bu Eğitim Programları ile aktüer adaylarının, ilgili konu başlıklarına ait temel kavram ve konular ile bunların aktüerya alanındaki uygulamalarını kavraması, soru tarzlarına alışkanlık sağlaması ve çözüm tekniklerini öğrenmesi sağlanarak ilgili sınavları başarıyla geçmeleri amaçlanmaktadır.

Program takvimi ve yeni kadro ilerleyen zamanlarda/önümüzdeki günlerde sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

Takipte kalın

 

Kayıt için tıklayınız:

Aktüerlik Sınavlarına Yönelik Soru Çözümü (1. seviye)

 Aktüerlik Sınavlarına Yönelik Soru Çözümü (2. seviye)


Platformunuzu seçin ve Paylaşın!