Temel Sigortacılık Eğitim Programı 34. Dönem Kayıtları Başladı

Temel Sigortacılık Eğitim Programı 34. Dönem Kayıtları Başladı

02 Ağustos 2016 17:03

Türkiye’deki tek sigortacılık uzmanlığı eğitim programı olan ve 1970 yılından beri aralıksız devam eden “Temel Sigortacılık Eğitim Programı – TSEP” 34. Dönem kayıtları 11 Temmuz 2016’dan itibaren başlamıştır.

Sigorta sektörünün üst düzey yöneticilerinin, uzmanların ve akademisyenlerin görev aldığı TSEP, sektör çalışanlarının genel sigortacılık ve sigorta branşları konularında uzmanlaşmalarını sağlayarak, Türk sigorta sektörünün işgücü niteliğinin ve verimliliğinin arttırılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

“Temel Sigorta Bilgileri” ile “Branş Eğitimi” olmak üzere iki yarıyıldan oluşan TSEP, “Yangın ve Mühendislik Sigortaları”, “Kaza Sigortaları”, “Nakliyat Sigortaları”, “Muhasebe”, “Sağlık Sigortaları” ve “Hayat Sigortaları” olmak üzere toplam 6 branşta açılmaktadır.

Temel Sigortacılık Eğitim Programının ilk yarıyılı Ekim – Şubat aylarında, ikinci yarıyılı ise Şubat – Mayıs ayları arasında gerçekleştirilmektedir. Program “Gece” ve “Gündüz” olmak üzere iki ayrı zaman diliminde açılmakta ve “TSEP-Gündüz”ün dersleri, 13:30 – 16:30 saatlerinde, “TSEP-Gece”nin dersleri ise 17:00 – 20:00 saatleri arasında, haftada en fazla üç gün olarak planlanmaktadır.

TSEP 34. Dönem kayıtları 6 Ekim 2016 tarihine dek sürecektir.



Platformunuzu seçin ve Paylaşın!