Duygularımı Nasıl Yönetirim? (ONLINE)
Duygularımı Nasıl Yönetirim? (ONLINE)

İnsan, yaşamın her alanında hem varoluşundan gelen hem de sonradan oluşmuş özellikleriyle yaşadığı her anda mutlu ve iyi hissetmek ister. Şu anki içinde bulunduğu şartları doğru yönetebilmek ve hedeflediği yaşam stratejisine ulaşmak ve başarı duygusuyla beslenmek ister.
Yaşamda ilerlemek bu gelişim esasına dayanır. Ancak zihinsel dünyamızda bazen bizim kontrolümüzde bazen de kontrolümüz dışında gelişen iç ve dış etkiler temel negatif düşünce ve duygularımızı doğurur. Düşüncelerimiz, duygularımız ve davranışlarımız da bir bütün olarak çalıştığından hepsi birbirini etkiler, tetikler. Korku, suçluluk, öfke, kaygı gibi en temel duygular bizi engelleyen duyguların en başlıcalarıdır ve bu duygularla yaşamak, özel ve iş hayatının sorunsalıdır.  Bu duygular, “zaten ben hep şansızım”, “kesin bu toplantı kötü geçecek”, “değerimi bilen yok”, “sevilmiyorum ki” gibi genelleme, abartı, kişiselleştirme içeren cümleler kurmamıza sebep olacaktır ki yaşayacağımız tüm deneyimler bu düşünce ve duygularımızla paralel gelişir.
Negatif düşüncele kalıplarıyla pozitif, yapıcı, verimli ve başarılı sonuçlar elde etmemiz neredeyse olanaksızlaşır. Olayların değişimi düşüncelerin ve duyguların doğru yönetilmesinden ve zamanla değişiminden geçer.

 

bu eğitimin amacı;

Katılımcıların kendi düşüncelerini ve bu düşüncelerden doğan temel negatif duygularını sorgulamalarını sağlamak, kendilerini fark etmelerini sağlamak için konu hakkında bilgi vermek ve bazı uygulamalarla pratiğe dönüşmesini sağlamaktır.

 

İnsan ve duyguları

Duygu nedir? Nasıl oluşur?
Duyguların düşünce ve davranışlarla ilişkisi

Birincil – ikincil – sistemik – meta duygular

Temel duygulardan;
korku - kaygı – suçluluk – öfke

Duygular yönetilebilir mi?

Nefes Farkındalığı Nedir?

Duygu Yönetiminde Nefes Farkındalığı

Gözlemcilik tekniği

Meditasyon

 

Kendini ve duygularını daha yakından tanımak ve duyguların nasıl yönetilebileceği üzerinde düşünmek, sorgulamak ve bu alanda yeni bilgiler öğrenmek isteyen herkes.

 


Platformunuzu seçin ve Paylaşın!