Sürdürülebilir Davranış Tasarımı (ONLINE)
Sürdürülebilir Davranış Tasarımı (ONLINE)

Siz de yüksek gelmesini istediğinizde zarı daha hızlı sallar mısınız?

 

Davranışlarımızın arkasında çoğu zaman farkında olmadığımız bir mekanizma vardır.

 

Sürdürülebilirlik ile sık sık karşılaştığımız sorunlar genellikle teknik sorunlar değil, insan davranışlarından kaynaklanır. Günümüzün en acil çevresel zorluklarının ortak paydası, çözüm için insanların farklı davranmaya başlamasının gerekliliği.

 

Sürdürülebilir bir dünya için yeni çözümler ve teknolojiler tek başlarına yeterli değillerdir. Stratejilerin ve çözümlerin son noktası her zaman insanların belirli bir şekilde seçim yapması ve davranmasını gerektirecektir.

 

Sürdürülebilir ürün, hizmet ve deneyimler tasarlarken veya projeleri yönetirken, insan davranışları istediğimiz sonuçlara ulaşmamıza yardımcı olabilir veya tam tersi zorluklar yaratabilir. İnsanların nasıl davrandığını ve kararlarını nasıl aldığını anlamak, bu sorunların üstesinden gelmemize yardımcı olur.

 

İnsanların davranışlarını anlamak, sürdürülebilirlik sorunları çözmenin anahtarıdır.

 

Davranışsal tasarım, insan davranışlarını anlamak ve bu anlayışı sürdürülebilir ürünler, hizmetler ve süreçleri tasarlamak için kullanılan bir yaklaşımdır. İnsanların nasıl kararlar aldığını, zihinsel yanılgılarına nasıl düştüğünü ve seçimlere nasıl tepki verdiğini anlamamıza yardımcı olur. Bu anlayış, daha etkili ürünler ve süreçler oluşturmamıza, daha verimli çalışmamıza ve insanları daha iyi motive etmemize sağlar.

 

Eğitim içeriği şu konuları kapsayacaktır:

  • Davranışsal tasarımın tanımı ve neden önemli olduğu
  • İnsanların nasıl kararlar aldığını ve davranışlarını nasıl etkileyebileceğimiz
  • Zihinsel yanılgılarımızın nelerdir
  • Seçim mimarisi ve etkisi nedir
  • En yaygın davranışsal tasarım kalıpları nelerdir
  • Sürdürülebilirlikte davranışsal tasarım örnekleri ve kendi çalışmalarımıza nasıl uygulayabileceğimiz
 

Bu eğitim, sürdürülebilirlik iletişimi ve kurumsal iletişim, sürdürülebilirlik üzerine çalışanlar, insanların nasıl kararlar aldığını ve davranışlarının nasıl etkilenebileceğini anlamak isteyen herkes için uygundur. Davranış odaklı tasarım, iş hayatındaki sorunları çözmek için güçlü bir araçtır. İnsanların davranışlarını anlayarak, işimizi daha etkili ve verimli hale getirebiliriz.



Platformunuzu seçin ve Paylaşın!