Galatasaray Lisesi ve İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi mezunu olan Mine Turalı, yüksek lisansını da aynı fakültede tamamlamıştır. Farklı mimarlık ofislerinde çalıştıktan sonra serbest çalışmaya devam etmiş daha sonra kariyerini koçluk ve eğitmenlik tarafına çevirmiştir.
Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF’in ACC – Akredite Profesyonel Koç sertifikasyonunu almıştır. Coaches Training Institute (CTI), CRR Global’in sunduğu “Organizasyon, İlişki ve Sistem Koçluğu” (ORSC) programlarını tamamlamış; Embodiment, hikaye anlatıcılığı ve P4C eğitimlerini almıştır. 2017’ten bu yana Doç. Dr. Nita Scherler’in Geştalt Uygulayıcılığı programındadır. İstanbul Üniversitesi açık öğretim sosyoloji lisans programında da halen öğrenmeye devam etmektedir.
Sistemlere, ilişkilere ve bireylere profesyonel koçluk yapmakta, liderlik ve beceri gelişimi, kadın liderliği ve çeşitlilik-kapsayıcılık, davranış ekonomisi alanlarında hizmet vermektedir.
Gençlerin kariyer seçimlerine destek vermeyi amaçlayan bir dijital platform-sosyal girişim olan buneis.com’un kurucu ortağıdır ve Startupbootcamp ve PWN’de (Professional Women's Network) aktif mentorluk yapmaktadır.
Siz de yüksek gelmesini istediğinizde zarı daha hızlı sallar mısınız? Davranışlarımızın arkasında çoğu zaman farkında olmadığımız bir mekanizma vardır. Sürdürülebilirlik ile sık sık karşılaştığımız sorunlar genellikle teknik sorunlar değil, insan davranışlarından kaynaklanır. Günümüzün en acil çevresel zorluklarının ortak paydası, çözüm için insanların farklı davranmaya başlamasının gerekliliği. Sürdürülebilir bir dünya için yeni çözümler ve teknolojiler tek başlarına yeterli değillerdir. Stratejilerin ve çözümlerin son noktası her zaman insanların belirli bir şekilde seçim yapması ve davranmasını gerektirecektir. Sürdürülebilir ürün, hizmet ve deneyimler tasarlarken veya projeleri yönetirken, insan davranışları istediğimiz sonuçlara ulaşmamıza yardımcı olabilir veya tam tersi zorluklar yaratabilir. İnsanların nasıl davrandığını ve kararlarını nasıl aldığını anlamak, bu sorunların üstesinden gelmemize yardımcı olur. İnsanların davranışlarını anlamak, sürdürülebilirlik sorunları çözmenin anahtarıdır. Davranışsal tasarım, insan davranışlarını anlamak ve bu anlayışı sürdürülebilir ürünler, hizmetler ve süreçleri tasarlamak için kullanılan bir yaklaşımdır. İnsanların nasıl kararlar aldığını, zihinsel yanılgılarına nasıl düştüğünü ve seçimlere nasıl tepki verdiğini anlamamıza yardımcı olur. Bu anlayış, daha etkili ürünler ve süreçler oluşturmamıza, daha verimli çalışmamıza ve insanları daha iyi motive etmemize sağlar.