Bireysel Farkındalık ile Değişim ve Gelişim (ONLINE)
Bireysel Farkındalık ile Değişim ve Gelişim (ONLINE)

İnsan, ancak, kendi düşünce, duygu ve bedenini fark etmeyi başardığı zaman iş ve özel hayatında çok daha verimli ve bilinçli bir performans sergiler. İnsanın kendini fark etmesini zorlaştıran; saklama, suçluluk, inkâr, yargılama ve benzeri mekanizmaları öğrenmiş zihin kalıplarıdır. Bu kalıplara ihtiyacı olan ve bir yandan onları kullanarak kendiliğini ortaya koyan insanın, kendini zihinsel duvardan ibaret zannetmeye başlaması bir yandan da kendi özüne yabancılaşmasını doğurur.

Zihinsel kalıplar anne, baba, atalar ve çevre etkileriyle oluşmuş, yaşam içinde çeşitli oranlarda derinleşmiş ve kişinin kendisiyle ilgili esas özelliklerini örtecek kadar kalınlaşmış duvarlar olabilir.

Farkındalık, kişinin gelişimini ve değişimini engelleyen bu zihinsel duvarını açığa çıkaran, kişinin bilinçlenmesini sağlayan, hayat içindeki tüm oluşumları görmeyi, idrak etmeyi, farklı bakış açılarıyla anlamayı sağlayan büyük bir adımdır. Yaşanan her anın bir sonuç olduğu gerçeğiyle sonucu yaratan sebepleri görmeyi sağlayan ve yaşadığımız hayatta herkesin ve her şeyin enerji olduğu bilgisinin yaşamımıza nasıl yansıdığını, nasıl bir işleyişle deneyime dönüştüğünü kavrama becerisini yapılandıran bir güçtür.

 

Bu programın amacı;

 

Katılımcıların kendi yaşamlarını sorgulamalarını sağlamak, kendilerini fark etmelerini sağlamak için konu hakkında bilgi vermek ve bazı uygulamalarla pratiğe dönüşmesini sağlamaktır.

Dünya değişiyor, bugünlerde ne yaşıyoruz?
Değişim gerekli mi? Neden bu kadar zor?

Farkındalığa odaklanmak neden her zamankinden daha önemli?
Farkındalık nedir? Nasıl gelişir?
Ben denen varlık

Kendiliğim ve kendimi var etme boyutlarım

Zihin stratejilerim

Kişiliği oluşturan tipolojiler

 

Aile ilişkili negatif düşünce kalıplarım
Meditasyon

Kendini fark etmenin yaşamın her alanında daha iyi performans sağlayacak kadar önemli olduğunu düşünen ve bu alanda yeni bilgiler öğrenmek isteyen herkes.



Platformunuzu seçin ve Paylaşın!