Psikoloji Uzmanı ve Aile Danışmanı, Funda SEZGİN TOKGÖZ
İstanbul Kent Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans mezunu olup İstanbul Aydın Üniversitesi Aile Danışmanlığı programını tamamlamıştır.
Eklektik bir yaklaşım ile 2. Ve 3. Dalga psikoterapi, Varoluşçu yaklaşım ve Pozitif Psikoloji ekollerinden faydalanmaktadır.
10 yıldan uzun bir süre çeşitli kademelerde kurumsal hayatta yer almış, kurum kültürü, çalışan psikolojisi konularında deneyimi bulunmaktadır.
-Gestalt bakış açısı ve Şema Terapi uygulamalı süpervizyonunu, Institute of Cleveland’ın Gestalt Foundation eğitim bilgilerini baz alarak 3 yıl boyunca eğitim almıştır.
-Bowen Aile Terapi Yaklaşımı
-Duygu Odaklı Çift Terapisi
-Öyküsel Terapi
-Çözüm Odaklı Terapi
-Özşefkatli Farkındalık
-Bowlby Bağlanma Kuramı
-Oyun Terapisi
-Çocuk Testleri ve Analizi
-Resim Analizi
-MMPI, Minessota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Uygulama ve Analiz
-Stresin Bedenimizdeki Etkisi ve Stresle Başa Çıkma Yolları
Eğitimlerini tamamlamış, Bowlby bağlanma kuramını esas alarak; ‘Bağlanma Stilleri, Evlilik Uyumu ve Mutluluk Arasındaki İlişki’ konulu tez yazmıştır.
Yaşam doyumunun artması, kaygı ve stresle baş etme, aile içi iletişim sorunları, özgüven eksikliği, öfke kontrolü, motivasyon eksikliği, mobbing, tükenmişlik sendromu gibi konularda kurumsal, çift, aile ve bireysel danışmanlık hizmeti ve ilişkili olarak, psikolojik sermayemiz ve kriz dönemler, güçlü kalmak ve belirsizlik üzerine çalışmalar, yaşamı kriz ve fırsat olarak algılamak, gerçek stres kaynağı ve çözüm önerileri, kaygıya bakışımız, iyi hissetme kararı ve yolları... gibi başlıklarda kurumlara ve gruplara eğitimler vermektedir.
İş yaşamının en önemli konularıdan biri ‘Takım Olmak’ kavramını derinlemesine incelerken, aktif ve güçlü takımların hangi gelişim alanları sonucunda meydana geldiğini keşfetmek amaçlanmaktadır.
Stres ve kaygı hayatımızın her alanında bizleri etkilemektedir. Özellikle profesyonel yaşantımızda oldukça sık yaşadığımız olan bu durum yönetilebilir düzeyde olmalıdır. Bu eğitim ile birlikte katılımcılar stres ve kaygılarının kaynağını belirlemelerini sağlayacak yöntemler öğrenecek, stres ve kaygıyı farklı bir bakış açısı ile değerlendirebilecek ve böylece bu durumla baş etme yöntemlerini öğrenmelerini sağlayacak faydalı bilgilere sahip olacaktır.
Yönetsel becerilerimiz kapsamında, karar alırken, hangi engellerle karşılaşıyoruz? Zamanı ve öncelikleri yönetme, karar alma sistemleri ve strateji geliştirme yönemlerimizi geliştirerek zenginleşiyoruz.
Hayatımızın her alanında iletişim, olmazsa olmazımız. İletişim kazaları yaşadığımız, yanlış anlaşıldığımız ya da kendimizi ifade edemediğimizi düşündüğümüz vakitler olabilir. Bu eğitimde, kendi iletişim tarzımızı keşfederken, çatışma yönetimi, sağlıklı ve işlevsel iletişim becerileri geliştirmeyi deneyimlemek amaçlamaktadır.