Zafer Şenler 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde MBA programını tamamladı.
Profesyonel kariyerine 1990 yılında, Sabancı Holding şirketlerinden Aksigorta’da pazarlama uzmanı olarak başladı. 1993-96 yıllarında inşaat malzemeleri üretim ve satışı ile ilgilendi. 1996 yılında Aksigorta’ya dönüş yaptı ve Tahsilat ile Acenteler Satış ve Pazarlama departmanlarında müdür olarak görev yaptı. 2003 yılında, Türkiye’de yeni başlayan bir sektör olan bireysel emeklilik sektörüne transfer oldu ve Ankara Emeklilik A.Ş.’de (bugünkü Aegon Hayat ve Emeklilik A.Ş.) satıştan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini üstlendi. 2005’den 2009 yılının sonuna kadar geçen dönemde tekrar Aksigorta A.Ş.’ye katıldı ve en son Hasar ve Operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcısı iken, Türkiye’de yeni bir oluşum içindeki Liberty Sigorta A.Ş.’ye, hasar, operasyon ve alternatif dağıtım kanallarından sorumlu genel müdür yardımcısı olarak geçiş yaptı. Burada 4 yıl görev yaptıktan sonra, profesyonel yöneticilik kariyerine son verdi ve yönetim danışmanlığı ve eğitim alanında faaliyet gösterdi.
Kariyeri boyunca, satış ekiplerinin ve acentelerin performanslarını arttırma ile müşteri memnuniyetini sağlama sorumluluklarını üstlendi. Bu sorumlulukları yerine getirirken, acentelerin ve ekip üyelerinin eğitimlerinde aktif rol aldı. Hasar sürecinde yer alan bütün iç (hasar ekipleri, çağrı merkezi vs) ve dış kaynakların (eksperler, servisler, yedek parça tedarikçileri, hastaneler vs) koordinasyon ve yönetimi ana konuları idi.
2016 yılında ICF'den akredite FCPC profesyonel koç sertifikasına sahip olan Zafer Şenler’in yoğunlaştığı ana konular, Sigortacılıkta hasar, yönetim, liderlik, satış yönetimi, takım çalışması, müzakere teknikleri, zaman yönetimi ve suistimal ile mücadeledir.
Suistimalin en yaygın görüldüğü oto sigortalarında suistimalle mücadele için bütün sektör paydaşlarının farkındalığını artırmak.
Kasko sigortalarında genel ve özel şartlar bulunur. Genel şartlar kamu otoritesi tarafından düzenlenmiş olup sigortanın kapsamı, teminat dışı haller, hasar ve tazminat ödemelerine ilişkin birçok konuyu ele alır. Sizin için kasko sigortası genel şartlarının örnek uygulamalarla, daha önce karşılaşılmış vakalar ile ele alınarak anlatımını sağlayacağız.
Hasar İhbarı öncesinden başlayıp, hasar dosyasının kapatılmasına kadar olan süreçlerin incelenmesi, tartışılması, bütünsel farkındalık yaratılması aktarılacaktır.
Sigorta sektöründe oto hasar uygulamalarında ve olayların suistimalle mücadelesinde, araştırma yapabilmek her geçen gün daha önemli bir hale gelmektedir. Hasar araştırması, Sigorta şirketlerinden bağımsız olarak dış kaynaklı olarak da yaptırılmaktadır. Ancak gerek bu hasar araştırmacılığı yapan kişi veya kurumlar, gerekse şirketlerce geliştirilen uygulamalara hukuken daha detaylı olarak bakılması, hasar süreçleri, buna bağlı hukuki süreçler ile hasar araştırmacısının faaliyeti ve bu süreçlerle ilişkisinin ortaya konulması suretiyle bilgilendirme yapılıp, bu eğitim sonrasında farklı bir gözle faaliyet, süreç ve uygulamaların gözden geçirilmesi ve geliştirilmesi sağlanacaktır.